VI. KÁRPÁTALJAI MAGYAR NAGYCSALÁDOS NAP

2018. jan. 13.  09.00 Beregszász, Kossuth tér 6.II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola
Szervező: Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE)

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) szeretettel és tisztelettel meghívja Önt az “VI. Kárpátaljai Magyar Nagycsaládos Nap” c. rendezvényére, melynek célja a nagycsalád, mint érték népszerűsítése, egymás és mások bátorítása választott életformájuk megélésében, személyes kapcsolatok építése, kellemes, baráti környezetben való találkozás. Kárpátalja egész területéről várjuk a családokat egyaránt.

Az esemény színes, érdekes és hasznos programokban bővelkedik úgy a felnőttek, mint a kisgyerekek és a kamaszok számára.

A Magyar Kultúra napja rendezvénysorozat Kárpátalján

 

Esemény kezdete: 2018-01-18 00:00

Esemény vége: 2018-01-26 00:00

A Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet (KMMI), a Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége (MÉKK) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) tisztelettel és szeretettel meghívja Önt a Magyar Kultúra Napja rendezvényeire, amelyekre 2018. január 18–26-a között kerül sor Beregszászon, Munkácson és Ungváron.

  1. JANUÁR 18.

Megemlékezés és koszorúzási ünnepség a beregszászi Kölcsey-emléktáblánál a Himnusz megírásának 195., Kölcsey Ferenc halálának 180. évfordulója alkalmából.

Kapcsolódó csatolmány

Beszédet mond Pomogáts Béla irodalomtörténész, az AK tiszteletbeli elnöke.

Kezdés: 10.00 óra.

Beregszászi Értelmiségi Fórum ’2018. Vitaindítót tart Pomogáts Béla irodalomtörténész, a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága – Anyanyelvi Konferencia tiszteletbeli elnöke.

Díjak, kitüntetések átadása:

 Az Együtt Nívódíj és a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága - Anyanyelvi Konferencia és a Kárpátaljai Magyar Művelődési Intézet okleveleinek átadása.

Alkotóműhelyek bemutatkozása:

Erős Kinga, a Magyar Irószövetség elnökségi tagja, az Orpheusz Kiadó vezetője, Pánczél András, a Guttenberg Pál Népfőiskola elnöke.

Zenés-irodalmi összeállítás, könyvbemutató, képzőművészeti kiállítás. Helyszín: Európa-Magyar Ház, Beregszász, Széchenyi u. 59B.

Kezdés: 11.30 óra.

XXI. Beregszászi Cserkészbál

 

Helyszín: 

  1. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola

Cím: 

Kossuth tér 6.

 

Nagy örömmel és izgatottsággal hirdetjük, hogy idén is megrendezésre kerül az év egyik legjobban várt cserkész eseménye a XXI. Beregszászi Cserkészbál.

Február első szombatján nagy szeretettel és lelkesedéssel várunk mindenkit, aki egy igényes és élvezetes farsangi mulatságra vágyik. Lesz itt tánc, mulatság, izgalmas vetélkedők, tombola értékes nyereményekkel, valamint különleges finomságok.

Naptárakat elő, az időpontokat jól véssétek fel! Az előkészületek már nagy erőkkel folynak.

A 2018. évi XXI. Cserkészbál, a 4. sz. Bendász István Cserkészcsapat rendezésében február 3-án este 18 órai kezdettel startol a Beregszászi Főiskola Átrium termében. 

Ebben az évben vesd be te is a szuper erőd, hiszen itt találkozhatsz majd Kárpátalja legnagyobb hőseivel.  Itt a lehetőség, hogy te is bebizonyítsd--- bárkiből lehet szuperhős!